ARO

It is currently Sun May 11, 2025 9:08 am

All times are UTC + 2 hours

Page 9 of 22 [ 216 posts ]  Go to page Previous  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 22  Next
Author Message
 Post subject: Re: Maidanezul aroyota 324
PostPosted: Sun Jan 20, 2013 5:17 pm 
OffRoad Club ARO
Membru Rang 8

Ca să stea cerceii corect tre de lungit cu aprox 100mm șasiul în față, fă întîi șasiul și apoi bara ca să nu prefaci bara de mai multe ori SAU treci pe elicoidale față :mrgreen: ...

http://www.youtube.com/watch?v=BFn1AC-S ... e=youtu.be
http://www.youtube.com/watch?v=SyptUCTV ... KaG6NTzaEd
 Profile  

PostPosted: Thu Jan 24, 2013 12:41 am 
Membru CLUB
Membru Rang 5

hm.. deci asa o sa putrezeasca :mrgreen: , nu mai am nici un chef sa lungesc sasiul..., eventual o sa corectez pozitia celui din stanga si aia e...
Intre timp, in timp ce astept flansilii si levieru' m-am gandit sa mai bibilesc una alta :mrgreen:
Asa ca, tot ce am facut cu mai putina atentie e dat jos si facut cum trebuie sau cel putin, mai bine :lol:
Deci: s-au tras fire pentru proiectoarele de "sus", s-a inceput curatarea jantelor pentru o vopsire mai serioasa, nu cu sprayu', s-a purces la prinderea bordului in toate punctele de fixare, a consolei schimbatoarelor, continuarea isonorizarii fonice/termice a interiorului, prinderea levierului de la reductor care a sarit in urma unei maltratari cu "cerculete" :mrgreen: :mrgreen: , izolarea cutiei unde vine bateria + prinderea bateriei de 100A, etc....
DSCF1594.JPG
DSCF1594.JPG [ 948 KiB | Viewed 4145 times ]
DSCF1600.JPG
DSCF1600.JPG [ 1.56 MiB | Viewed 4145 times ]

PostPosted: Thu Jan 24, 2013 1:42 am 
Membru CLUB
Membru Rang 17

heeeeeeeeeeeeeereeee coooomeeees jhoooonnyyyyy!!!! :lol:

Profile  

PostPosted: Thu Jan 24, 2013 10:48 am 
Membru CLUB
Membru Rang 9

Hmm, jantele mai bine le duceai la sablat si vopsit electrostatic daca vrei sa te tina. Eu am facut anul trecut treaba manuala... curatat cu flexul si disc de ala cu smirghel, perii si alte chestii, tratate cu feruginol, vopsite cu "lovitura de ciocan" chipurile anticoroziva... si ghici ce, au aparut deja cateva bubite de rugina :lol:

PostPosted: Tue Jan 29, 2013 12:44 am 
Membru CLUB
Membru Rang 5

Stiu ca tratamentul ideal al jantelor era cel prezentat de tine, dar... costa :mrgreen: si estetica nu e prima in care vreau sa investesc in maidanez... important e sa maraie bine :D ma rezum la curatarea lor pana la metal, vopsite cu vopsea verde lovitura de ciocan si cercul ala mic si subtire cu rosu, eventual si prezoanele :lol: , ma astept cu siguranta sa apara iar rugina...doar e fier :twisted:
intre timp... lucrul continua, incet si sigur. am vorbit pentru ceva pasla... si am facut ceva ce ma sacaia de mult: suportul bateriei (curatat cu perie de sarma la flex, feruginol, grund, urmeaza aluband sa nu mai intre apa/noroi/vant, etc... si prinsa bateria calumea + facute legaturi serioase troliu, statie woofer... precum si prinderea banchetei (lateralele sudate calumea pe caroserie si asezate, prinse centurile, imi cam era teama in teren cu mai multi prieteni in masina, cu asa mult spatiu fara centuri... sper sa nu fie nevoie de ele, dar sa fie puse acolo pe coclauri. :mrgreen:
urmeaza lucru... de-as avea si timp mai mult, ce bine ar fi. Poimaine vor veni si ceva piese de rezerva, pregatim venirea 33'urilor :ugeek: (fuzete complete cu homocinetici + planetare + bara directie, leviere, grupuri fata-spate 36/7) :mrgreen: ca sa avem ce rupe.. sper sa nu, dar sa fie acolo :lol:
cabestane, d-aia te tot sunam, ca zicea tudor ca vroiai si tu ceva de pe tv-urile de armata taiate de la buzau... cu levieru, flansele, se mai aude ceva? maidanezul s-a plictisit si vrea la zapada :(
DSCF1636.JPG
DSCF1636.JPG [ 1.21 MiB | Viewed 4100 times ]
DSCF1641.JPG
DSCF1641.JPG [ 1.26 MiB | Viewed 4100 times ]
DSCF1640.JPG
DSCF1640.JPG [ 1.25 MiB | Viewed 4100 times ]

ma gandeam si de fapt intentionez sa pun comanda cu fir a troliului in bord, sa scot comutatoru si sa-l integrez in bord undeva... si sa las doar telecomanda pe wi-fi... ce ziceti?

PostPosted: Tue Jan 29, 2013 12:39 pm 
Membru CLUB
Membru Rang 9

Eu zic da :lol: Oricum, trebuie sa fii atent, ca daca lasi alimentata permanent cutia de comanda, am impresia ca receiverul wireless suge curent nonstop, si cu ce se mai aduna de prin alte parti, e posibil sa dauneze bateriei. Plus posibilitatea de a actiona din greseala telecomanda la troliu, ce poate duce la accidente (gen eliberat sufa in mers, sau stransa peste limita la capat)
O solutie ideala pt comanda troliului e asa: cutie cu relee montata undeva sus, la motor sau sub bord, un intrerupator de siguranta pt alimentarea releelor, deci inclusiv a receiverului wireless, si dupa dorinta butonul IN-OUT in bord. Pt switch-ul de siguranta, trebuie desfacuta cutia si intercalat pe +
Spre exemplu, la troliul T-max telecomanda wireless nu merge daca nu e bagata o anume mufa in releu (e un capat de mufa de la telecomanda pe fir) daca scot aia, nu se mai alimenteaza nimic, si nu poti actiona troliul din greseala (de genul asezat cu curu' pe telecomanda :lol: )

Post subject: Re: Maidanezul aroyota 328
PostPosted: Sun Feb 03, 2013 1:07 am 
Membru CLUB
Membru Rang 5

Intre timp s-a mai lucrat la maidanez, deja in interior devine caine de rasa :lol:
Pana la urma butonul de troliu a fost montat in consola de la schimbatoare, arata ca si cum ar fi de acolo, voi vedea daca ii fac si buton de on-off sau pur si simplu scot mufa din cutia de comanda.
jantele sunt gata, ferodourile la fel :lol: (adica sunt praf...) interiorul in mare parte, bancheta fixata in toate punctele, centurile montate, statia, wooferul, mai trebuie sa iau niste pasla sa izolez si bena, momentan e izolata doar o laterala :mrgreen:, acoperite toate gaurele ramase din bena, cele de la lazile de munitie... fixat in final tot bordul, cu toate suruburile, bateria, + fixata.
DSCF1679.JPG
DSCF1679.JPG [ 1.42 MiB | Viewed 4058 times ]
DSCF1733.JPG
DSCF1733.JPG [ 1.48 MiB | Viewed 4058 times ]
DSCF1677.JPG
DSCF1677.JPG [ 1.29 MiB | Viewed 4058 times ]

PostPosted: Sun Feb 03, 2013 1:12 am 
Membru CLUB
Membru Rang 5

si poze cu ferodourile:
DSCF1702.JPG
DSCF1702.JPG [ 1.41 MiB | Viewed 4058 times ]
DSCF1706.JPG
DSCF1706.JPG [ 1.55 MiB | Viewed 4058 times ]
DSCF1704.JPG
DSCF1704.JPG [ 1.07 MiB | Viewed 4058 times ]

PostPosted: Sun Feb 03, 2013 1:19 am 
Membru CLUB
Membru Rang 5

Sii, multumita lui tudor voi putea roti acum si puntea fata :mrgreen:
din inaltatoarele de aluminiu de fata, de TV, le-am taiat in unghi, si le voi monta sub foi. Am pilitura de aluminiu si in suflet.
Mai ramane de gasit o solutie "frumoasa" si pentru puntea spate...
DSCF1729.JPG
DSCF1729.JPG [ 1.68 MiB | Viewed 4057 times ]

PostPosted: Sun Feb 03, 2013 8:48 am 
Membru CLUB
Membru Rang 17

Nu-mi place butonu de troliu, poate il apesi dreq din greseala cumva, cu picioru, mana sau alte parti ale corpului. As face un switch on-off foarte mare undeva unde nu se poate apasa accidental... Sa fi dublu sigur ca nu se stie niciodata.

Jantele is faine, dar la capacele de plastic poti sa renunti linistit din doo motive care ar fi ca retin apa si noroi degeaba, is cam urate oricum ar fi, si nu vezi nici butucu (butucu fiind frumos de altfel). In plus e posibil sa ti se mai desfaca sau slabeasca suruburile de pe butuc. (Tu cred ca ai piulite ca la teve) caz in care o verificare lunara (adica pe luna) si o strangere is mai facile.

Si daca tot vorbim de jante pune mana si curatza tamburii frumos si da-le o spoiala neagra, ca strica tot efectu cu rugina aia :D

Profile  

Page 9 of 22 [ 216 posts ]  Go to page Previous  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 22  Next

All times are UTC + 2 hours